Logga_13_nobg
Våra nyheter

Genom att lyfta andra – lyfter ditt projekt
Vi på Expeditionary använder oss av tydlig struktur, god kommunikation och tillit till vår personal. Vi känner att det är en framgångsfaktor.

Del två har kommit i att presentera delar ur vår Utvecklingsbyrå och det handlar alltså om att driva projekt.

Läs hela inlägget »

I vårt förra inlägg som handlade om Chef & Team beskrev vi våra olika typer av kurser och utvecklingsmodeller för dig som chef eller er som team, nu ska vi gå in mer på det vi kallar Utvecklingsbyrån.

Utvecklingsbyrån gör precis vad det låter som - Utvecklar! 
utvecklingsbyrån har i sin tur tre delar som vi ska fördjupa oss i. 
Låt oss i dag börja med Scenarioträning   

Läs hela inlägget »

Expeditionary är just nu i en expansionsfas. Eller ja, den fasen har pågått under en längre tid, men nu känner vi att det är dags att dyka djupare än vi gjort tidigare. 

Expeditionary arbetar med tre lite olika delar och vi kommer arbeta än mer kraftfullt i dessa delar under 2019 och framåt.  

1. Chef & Team 
2. Utvecklingsbyrå 
3. Produktionsupport och säkerhetsplanering till film/tv produktioner

Vi tänkte börja denna tisdag med att presentera vår verksamhet kopplat till Chef & Team och vad vi kan erbjuda dig och din verksamhet. 

Läs hela inlägget »

Vad är det i ordet "vi" som är så fantastiskt? Är det innebörden av att slippa vara ensam? Eller är kraften av "vi" så mycket mer än vad vi egentligen anar? Vad menar du när du säger vi, dom, oss? Kraften av "vi" är det som bygger vårt land och utvecklar vår landsbygd.

Läs hela inlägget »

I mina tidigare artiklar har jag berört att du skall lägga kraft på att förstå uppdraget, vad skall uppnås och vad som krävs för att nå dit. Detta har du visualiserat för dig själv, dina underställda eller dina medarbetare i en målbild. Ju tydligare ju bättre. Nu återstår bara att ta sig dit…..
Det enda du kan vara säker på är att det finns en mängd sätt att åstadkomma det du strävar efter, du kan gå på magkänslan och bara köra på, du kan kopiera någon annans lösning eller kanske ”brain-storma” fram olika förslag på lösningar med din ledningsgrupp. Dock så handlar det tillslut om att välja… välja vilken lösning som är bäst. Det är bara fantasin som sätter gränser när man ”brain-stormar”, men det är valet av lösning som är nyckeln till det genialiska.

Läs hela inlägget »

Man har fått eller tagit sig en uppgift, för att gå vidare är det viktigaste att analysera och förstå uppgiftens innebörd, (som jag tidigare skrivit om). Efter det kommer en av de större utmaningarna, att få din personal/avdelning att förstå vad du just förstått. Du har lagt ner tid, kanske med din ledningsgrupp eller med stöd av konsulter, nu måste du låta andra komma till samma insikt snabbt, enkelt och effektivt. Hur då?
 
-Presentera en målbild!-
 

Läs hela inlägget »


Min uppfattning är att ett av de viktigaste momenten inom ledning och ledarskap oavsett situation är att förstå uppgiften. Om man inte förstått vad uppgiften kräver, om man inte förstått när den är löst, om man inte förstått när ett resultat är tillräckligt för att säga att uppgiften är löst, då har man hoppat över ett väldigt viktigt steg, och de beslut och inriktningar man ger kan vara direkt kontraproduktiva eller i bästa fall bara försvåra för medarbetare och underställda att lösa uppgiften.

 - Man måste lägga kraft på att förstå uppgiftens innebörd -
 

Läs hela inlägget »

Hur utvecklas människan? 
Eller är det så att du tror att man enbart kan födas till ledare - inte utvecklas till det? Om man inte är född till ledare - kan man då heller inte bli någon? 
Kan vi inte bara utveckla bra chefer oavsett om man är ”född” ledare eller inte? 

Om du funderar lite, så lovar jag dig att du har upplevt minst tre sämre chefer - direkt eller indirekt - under din livstid.  Dålig kommunikation - konflikträdsla - förhastade beslut - rädsla för att ta beslut över huvudtaget, speciellt på dåligt beslutsunderlag. Ja, listan kan ju göras lång kopplat till dåliga chefers beteenden och avsaknad av självkännedom och självdistans. 

Enligt Professor Carol Dwecks, som är en av världens ledande forskare inom personlighetspsykologi, socialpsykologi och utvecklingspsykologi, så kan vi prestera bättre om vi har rätt tankesätt. Fantastiskt! Fast visste vi inte redan det?
Är det inte det vi hör överallt! ”Var positiv!” ”Du kan bara du vill”

"Failure is an opportunity to grow" - Carol Dweck

Läs hela inlägget »

Människan är inte skapt för att hantera "inte-budskap", när vi reflexmässigt skriker till ett barn som balanserar på en stol med en kakburk - ”ramla inte” - så ser barnet bilden av ett barn som trillar, och många gånger trillar barnet. Om vi i stället skriker – ”håll balansen” – så ser barnet en annan bild och förhoppningsvis trillar inte barnet.

Enligt mig gäller samma effekt för övningar. Självklart lär man sig av misstag, man måste våga göra fel när man övar och man kan lära sig av att göra misstag om man reflekterar över vad som gick fel och varför.

Men om man skall befästa en organisations förmåga att hantera en uppkommen situation, då skall man öva tills man lyckas  - och bevara den bilden - då kommer personalen komma ihåg hur man gör för att lösa en uppkommen situation, inte fundera över vad som gick snett när man inte lyckades!

Läs hela inlägget »

Utbildning leder till kunskap, när man använder sin kunskap utvecklar man färdigheter. Det effektivaste sättet att omsätta sina kunskaper till färdigheter är genom träning och övning.

Självklart ger erfarenhet av arbete i sin roll den bästa träningen, men oftast är man då bäst på att hantera vad som hänt igår, kanske inte alltid bäst förberedd på vad som kan hända i morgon.

När vi nu uppdaterar kris- och beredskapsplaner inom offentlig och privat sektor i hög takt, så glöm inte bort att testa och pröva planerna, gärna med realistiska övningar och professionella utvärderare. 

Läs hela inlägget »

God fortsättning på det nya året! 
Ja, man kan ju inte säga mycket annat än att ledigheten under jul och nyår har varit välbehövd, skön, stressig, härlig med huset fullt av ungar, men också tid för återkoppling med familj, vänner och yoga.
Nu ser vi fram emot året 2018 med stor lust och laddade tankar - du hänger väl med?

Läs vidare för att få en sammanfattning om vad projektet som vi inväntar besked från Jordbruksverket handlar om! 

Läs hela inlägget »

Nu är vi i gång!
I fredags besökte Susanne Lundberg från Film i Väst Karlsborg!
Film i väst är Europas tredje största filmfond och ägs av Västra Götalandsregionen.
Dom firar i år 25 år samt 1000 filmer!
Bild: Susannne Lundberg FiV, Catrin Skane Projektledare Location Karlsborg samt Anders Nyman (ej med på bild)

Läs hela inlägget »

Snacka om att allt arbete vi lagt ner i ansökan till Leader äntligen har betalat sig! 
LAG (styrelsen som tar beslut om projektansökningar går vidare till Jordbruksverket) har sagt JA och vårt projekt går vidare. Inget projekt som passerat detta nålsöga har fått nej av Jordbruksverket - och vi har inget avsikt att den statistiken ska ändras. 

Läs hela inlägget »

Det blev en favorit i repris!
Sweden Outdoor Festival på billingen i Skövde. 
En hel helg på berget med spännande prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, föreläsningar och tävlingar. Vi kom på lite sent att vi skulle vara med på mässan igen och då vi trodde att en av oss fick stå ensam, så fick det bli ett enklare tält, med mer fokus på detaljer. Och vilken helg det blev! 
Vi skapade ett litet Karlsborgshörn, då Cold Skills och Tiveden.se också var med. 
Läser man i tidningen så slog festivalen rekord med bortemot 9000 besökare. 

Läs hela inlägget »

Jag var visst en tävlingsmänniska! Under perioden som var en av våra mest produktiva, där underlag och dokument sprutade ut ur kontoret kom frågan - vill du vara med i en tävling - Skaraborgskampen 2017? 
Jag? Hmm,, är ju ingen vidare tävlingsmänniska, gillar ju inte ens att tävla! Men ok, ibland måste man bara hoppa ut ur skalet och köra!
Jag hör mig själv säga ja! 

Läs hela inlägget »

Leaderprojektet - Location Karlsborg.
Ansökan är inskickad och nu väntar vi på besked att vi tar oss till LAG-mötet i okt/nov där vi får presentera vår idé framför en styrelse.

Projektet kommer att sätta ihop en helhet, kring hela Karlsborg som en inspelningsplats via en mediaplattform samt en websida.

Projektets ide startade då några företagare och organisationer träffades på ett möte i Sätra Bruk. Samtalen fortsatte efter mötet och man träffades flera gånger på företagshotellet Hangar80 i Karlsborg. Dom träffarna genererade grunden för denna projektidé och nu har deltagarlistan vuxit.

Läs hela inlägget »

Ibland hopar sig uppgifterna! Kul tänker ni!
Det tänker ju faktiskt vi också! :) 
Dessa veckor har verkligen prövat både vårt tålamod, vårt sinne för ordning, våra barn, våra vänner, ja rubbet! 

Byggnation av en helt ny camp, på en helt ny plats, en hel del ny utrustning, en finalvisning, en föreläsning, en monter med två tält på Nationaldagen, uppstart av ett helt nytt projekt, och ja,
en hel del till. :) 

Läs hela inlägget »

Knut Hollman!! En mycket värdig vinnare av det största äventyret 2017. Han kan sägas vara den tysta starka sorten som inte gjort så mycket väsen av sig, men nästan alltid navigerat rätt och fattat väl avvägda beslut åt gruppen under flera av avsnitten. Det var roligt att se att även han var påfallande trött och sliten vid målgången. 

Läs hela inlägget »

Då närmar sig finalen med stormsteg, näst sista avsnittet är sänt. Efter Norges två senaste segrar så var det helt jämt mellan lagen inför sista lagtävlingsavsnittet. Efter detta så tävlar deltagarna enskilt om att bli ”Den största äventyraren”. I kvällens avsnitt är deltagarna kvar i Bardia National Park, hemvist åt allt mellan giftiga ormar och tigrar.

Läs hela inlägget »

Nu fick vi äntligen använda helikopter igen och precis som i Kenya var det en kamp mot klockan att få timings att fungera. Det är bara deltagarna som flyttas med helikopter för att hålla nere kostnaderna. Transporttiden på marken var omkring 2,5 timmar medan tiden i luften var 7 min. Deltagarna lyftes över på västra sidan av Karnali River för att få ett problem att starta med. Dock så var den inte så djup där de valde att korsa, så det blev ingen större utmaning. De två civilisationerna som fanns inom räckhåll var militärposteringar, vars sysselsättning var att hålla efter tjuvjägare. För logistikplaneringen var den största mardrömmen om något av lagen gått i en mer nordostlig riktning och därmed missat en väg som ledde till en av posteringarna, då hade de fortsatt rakt ut i ett ingemansland utan farbara vägar och blivit svåra att evakuera i tid. 

Läs hela inlägget »

En ny kontinent i ett nytt land, NEPAL, mytomspunnet för sin höga bergskedja med världens högsta berg, Mount Everest. Men för vår produktion har vi valt motsatsen, en låglandsdjungel vid namn Bardia, nära den Indiska gränsen. En av expeditionsledarens många roller är att hitta terrängavsnitt som både är spektakulära och bildsköna, men de måste också vara genomförbara för de deltagande lagen. Trots de olika rekognoseringar och övriga förberedelser som görs så är det ändå väldigt oförutsägbart vad deltagarna kommer att göra.  

Läs hela inlägget »

Då var sista avsnittet från Kenya avklarat, deltagarna har tidigare utsatts för vandringar över Kenyas rödjordssavann följt av skogsvandring på upp till 2000 m höjd följt av ännu en savann, gräsbeklädd med ett osedvanligt rikt djurliv på en höjdplatå. Denna gång ställde vi dem framför en bergskedja som de var tvungna att passera för att nå civilisation. Snårig terräng med många branta partier under Afrikas obarmhärtiga sol. Istället för försprång i tid så fick detlag som vann fördelstävlingen en viktfördel på 30 kg och båda lagen startade samtidigt.

Som ni märkte så genomfördes etappen utan övernattning, detta blev uppkommet då flera i det norska laget var helt uträknade av magsjuka och diarre. Med den vätskebrist som följer av kraftig diarre avrådde läkaren från genomförande i det klimat och med den ansträngning som förutspåddes då värmeslag och överhettning kan leda till döden. VArvid episoden genomfördes på en dag istället för två.

Läs hela inlägget »

Nytt avsnitt med nya utmaningar för logistik, säkerhet och sjukvård. I den tredje episoden så nyttjar vi helikopter för transporten av deltagarna. Det innebär förutom att hitta ett pålitligt helikopterföretag så måste vi noggrant bestämma platser för upphämtning och urlastnig. Deltagarna får genomgång i helikoptersäkerhet och förövar i och urlastnig innan det filmas.

Platsen för tredje episoden är ett "Private Conservancy" vid namn BORANA. Det enorma området omgärdas av ett staket, ett elektrifierat viltstängsel. Detta innebär att det finns mycket fler vilda djur av alla sorter i tävlingsterrängen, tex lejon. 18 stycken dokumenterade lejonflockar, så kallade "Prides" med i genomsnitt 10 individer finns  i området och ställer stora krav på säkerheten. Området har sina egna parkvakter och vi har anlitat extra många för att klara uppgiften i det tempo som deltagarna håller. Som vanligt utgör elefanter och bufflar det största hotet, men även noshörningar av både den svarta och vita sorten är talrika i området.

Läs hela inlägget »

Den andra episoden tog deltagarna och filmteamen till ett område som kallas MUKOGODO forrest, ett skogsbeklätt bergslandskap nära den savann som första episoden utspelades på. Här ställdes vi inför nya utmaningar på flera områden. Transportlogistiken blev en nöt att knäcka, trots att avståndet fågelvägen från vår Base Camp till Drop Zone var ungefär 15 km, en sträcka som hemma kanske tagit 20 minuter, så behövdes det ungefär 2,5 timmar för att ta sig dit med våra Safari-jeepar. 

På flera ställen var vägarna nästan obefintliga, och höjdstigningen från savannen upp till bergskedjan var ca 1000 höjdmeter. Detta ledde till att vi var tvungna att transportera ut vår support bestående av och lokala bärare och rangers dagen innan så att de var på plats när deltagare och filmteamen anlände. Ur ett säkerhetsperspektiv så ställs det extra stora krav på uppmärksamhet och beredskap, då tät och snårig skog gör det svårt att upptäcka faror i tid. Det norska laget varseblev detta och de beväpnade parkvakterna fick anvisa dem att gå runt en mindre elefantjord för att hålla sig på säkert avstånd. 

Läs hela inlägget »

Ja, då var det igång!! Det största äventyret 2017, den tredje säsongen för Sveriges räkning och den andra för Norge. För er som följt tidigare säsonger så har ni säkert märkt några nyheter, man har infört en fördelstävling som inledning och deltagarna stannar ute en natt i vildmarken.

Det skulle ju vara lätt att tro att det blir enklare med logistiken i ett kortare genomförande, men det blev snarare tvärtom på grund av de riktigt snäva tidsförhållande som gällde. Samma dag som ankomsten och fördelstävlingen filmas måste vi få ut supporten till rätt plats, då deltagarna skall ut i vildmarken direkt efter genomförd första tävling.

Läs hela inlägget »