Logga_13_nobg

Utvecklingsbyrån - Chef & Team 

Expeditionary är just nu i en expansionsfas. Eller ja, den fasen har pågått under en längre tid, men nu känner vi att det är dags att dyka djupare än vi gjort tidigare. 

Expeditionary arbetar med tre lite olika delar och vi kommer arbeta än mer kraftfullt i dessa delar under 2019 och framåt.  

1. Chef & Team 
2. Utvecklingsbyrå 
3. Produktionsupport och säkerhetsplanering till film/tv produktioner

Vi tänkte börja denna tisdag med att presentera vår verksamhet kopplat till Chef & Team och vad vi kan erbjuda dig och din verksamhet. 

Chef & Team
För att ett företag ska vara lönsamt och prestera väl så finns ett nyckelsvar.
Bra arbetsmiljö! 
Vi pratar om Trovärdighet, Respekt, Rättvisa, Stolthet och Kamratskap.
Jag vill även lägga till Glädje, Lyhördhet, Personlig utveckling och Delaktighet.
Först när alla dessa delar är på plats och fungerar väl, så kan vi prata om en potentiellt lönsam, växande, attraktiv arbetsplats. 
Expeditionary arbetar inte med beslut om företagsutveckling, vi förbereder dig för utveckling och vi arbetar mycket med mjuka värden som bygger grunden för att ens komma dit. 

Vi arbetar gärna med utmaningar och utvecklande situationer, vi sitter alltså inte speciellt mycket inne i lektionssalar och "tragglar" teorier, vi ger oss ut i naturen och prövar teorierna istället och därefter tränar vi på dem i autentiska situationer. Detta kan göras på olika sätt, men ett av sätten vi använder oss av kan exempelvis vara att ni prövas mot statister, personer som har fått i uppgift av oss och agera på ett visst sätt och detta har visat sig vara mycket effektivt i inlärningen. 

Expeditionary erbjuder fyra olika kursupplägg. Dessa kurser är flexibla för vilka miljöer som kommer användas, men vi kommer inte rekommendera att ni genomför våra kurser om ni avskyr att jobba hårt, rannsaka er själva och heller inte gillar natur eller utmaningar. 

1. Expeditionär Chefsträning -  Ta det du har och lär dig använda alla dina sidor och gör ditt                                                         bästa - i alla lägen.
2. Bättre Chef -                        Vidga dina vyer och främja det expeditionära mindseten hos dig                                                     och lär dig utveckla sinnet att främja andras arbetsinsats. 
3. Utmanas och Utvecklas -     Väv samman din kunskap, utmana dig själv och prövas för ett                                                         bättre ledarskap. 
4. Tough Leader-                      Vi övar dig att bli beredd på det oväntade, det svårhanterliga, vi                                                    ger dig verktygen att försöka hantera detta och på så vis bli en                                                      ledare i toppen med förmåga att ta obekväma beslut. 

Expeditionary´s Lagutveckling
Tittar vi närmare på vår Lagutveckling så arbetar vi mycket med ledarskap, synen på din egna förmåga, möjligheten att anpassa dig samt vidden av risker som omger gruppen, utmaningar och mycket glädje, svett och kanske till och med tårar. 
Vi skäddarsyr varje lagutveckling, men utgår gärna från kunskaper om lösningsfokuserad konflikthantering, konstruktiv kommunikation samt förändringsledning. Företaget kommer absolut tjäna på att identifiera och bejaka de faktorer som påverkar i ett dåligt fungerande team. Det är många parametrar som ska vägas in för att bygga ett bra, starkt team och vi ser inte att en grupp blir solid starkare för att kasta yxa, jag säger inte att kasta yxa är fel, missförstå mig inte, men jag ser snarare ett det är ett komplement till riktigt teambyggande.
Vill du skapa ett team som utvecklas, där gruppen tillsammans kan bestiga berg?
Då skulle jag satsa på en riktig lagutveckling och några gånger per år också dra och kasta yxa, det ena ska inte utesluta det andra.

Det finns några faktorer som spelar roll kopplat till om man tänker att det är någon idé att lagutveckla en grupp eller inte. 
1. Pengar 
2. Tid
2. Jobbiga saker kan komma upp i gruppen som man måste ta itu med
3. Jobbiga insikter om sig själv kan uppdagas som man inte tänkt på innan

Jag tänkte döda dessa faktorer. 
1. Pengar - har du någonsin räknat på vad det kostar när en grupp inte fungerar?
Hur mycket tid som läggs på tjafs, oeffektivt team som inte lägger fokus där fokus ska läggas eller till och med byta ut medlemmar i teamet och tro att det ska hjälpa och hela firo cirkeln börjar om från början. 
(vilket kanske ibland behövs, men långt ifrån alltid) 
2. Tid - läs ovanstående text om "Pengar" 
3. Jobbiga saker - läs ovanstående text om "Pengar"
4. Jobbiga insikter om dig själv - läs ovanstående text om "pengar" 
Räkna lite och fundera om det kanske ändå inte är klokt att förebygga snarare än bekämpa problemet när problemet redan dykt upp. 

Ja, du fattar - oeffektiva, tjabblande, ofokuserade team kostar pengar och tid - bättre att satsa på team som trivs tillsammans, utvecklas tillsammans och drar mot samma mål tillsammans - och framför allt vågar ha roligt tillsammans!
 
Jag hoppas ni nu vet lite mer om hur vi arbetar med våra kurser och lagutvecklingar och varför det är bättre att förekomma än förekommas. 

Ha en fortsatt bra dag och håll utkik efter oss igen nästa tisdag - då kommer vi berätta mer om hur vi leder projekt i vår utvecklingsbyrå och vad övnings-/ och scenarioträning innebär.  Väl mött! 
Catrin Skane 
VD Expeditionary

Kommentera gärna: