Logga_13_nobg

Målbild...

Man har fått eller tagit sig en uppgift, för att gå vidare är det viktigaste att analysera och förstå uppgiftens innebörd, (som jag tidigare skrivit om). Efter det kommer en av de större utmaningarna, att få din personal/avdelning att förstå vad du just förstått. Du har lagt ner tid, kanske med din ledningsgrupp eller med stöd av konsulter, nu måste du låta andra komma till samma insikt snabbt, enkelt och effektivt. Hur då?
 
-Presentera en målbild!-
 

Hur ser det ut när jobbet är klart och uppgiften är löst. Förmodligen kan den presenteras med tusen ord eller en bild. Om man lyckas visualisera en bra målbild som alla förstår och strävar mot, då är halva jobbet gjort. Historiens bästa exempel är förmodligen när John F. Kennedy 1961 säger att man skall sätta en ”man on the moon” och mindre än tio år senare gör det!
Fortsättningen på exemplet utgörs när JFK besöker NASA senare och frågar en vaktmästare som sopar med en kvast vad han håller på med, hans svar var ”I´m helping put a man on the moon Mr. President”
 
Exemplet ovan är inte mitt men det är ett bra exempel när man lyckats få en målbild att fungera hela vägen. Vad är din målbild i ditt projekt eller nästa utmaning? Hur har du förmedlat den?
 
Peter Högberg
Operativ chef
www.expeditionary.se

Kommentera gärna: