Logga_13_nobg

Tre veckor tillbaka

Ibland hopar sig uppgifterna! Kul tänker ni!
Det tänker ju faktiskt vi också! :) 
Dessa veckor har verkligen prövat både vårt tålamod, vårt sinne för ordning, våra barn, våra vänner, ja rubbet! 

Byggnation av en helt ny camp, på en helt ny plats, en hel del ny utrustning, en finalvisning, en föreläsning, en monter med två tält på Nationaldagen, uppstart av ett helt nytt projekt, och ja,
en hel del till. :) 

Research av platsen skedde med hjälp av en mycket trevlig markägare, som är nästan mer exalterad över campen än vad vi är, hur nu det är möjligt! :) 
Vi fann platsen och kände direkt, här kan vi bo! 

Att resa dessa tält, som inte bara väger ett par hundra kilo, kräver sin yta. På en fast bas som vi brukar nyttja, så har vi jämnat till marken, just för att slippa "vippa" med stolen under konferensen! Att ge er den bästa möjliga upplevelsen är ju något av vårt mål! Dock så blir det ju lite sönderkört när man tar hjälp av traktor, så dagen regn kommer som ett brev på posten för att allt gräs ska orka växa till sig ordentligt! Vi byggde en matplats som är skapad för att kunna laga och servera mat vid, under tak och med rejäla arbetsbänkar. Toalettområdet byggdes upp och med hjälp av toalettmodell "porta-potti" kan våra gäster sitta och göra sina behov i lugn och ro och med fågelkvittret tätt inpå knuten. 
Konferenser och möten har nu genomförts på den nya platsen och både vi och våra gäster har varit mycket nöjda och belåtna. 
Vi använder gärna uttrycket "regn är bara vatten", men just denna gång, när vi även tog fram vårt mediamaterial, så var vi mycket tacksamma för att regnet höll sig borta. 

Föreläsning och Final
Ja, hur det gick i finalen mellan Sverige och Norge i Det största Äventyret, det har ni säkert redan läst om och för er som inte vet, så rekommenderar jag att titta på det sista avsnittet på Cmore.
Vår tanke bakom föreläsningen var att berätta hur det är att arbeta som expeditionsledare för ett stort äventyrsprogram och vi är så tacksamma för er som kom och lyssnade på när Peter berättade.
Något som har kommit att bli vårt signum serverades självklart till finalvisningen, popcorn i hemmagjord strut med vår logga på! 

Sveriges Nationaldag! 
Karlsborg i sin vackra skrud gör sig alldeles vackert till rätta, med strålande sol och 25 grader varmt och lätt bris. Vi bestämde oss för en tid sedan att just nationaldagen är en bra dag för oss att visa upp vår fina KonferensCamp. Det visade sig vara en mycket bra idé!

Vi gillar samarbete! Så tillsammans med Braxmaviken, Sätra Bruks herrgård och M/S Sandön, som tog fram mycket fina priser, genomförde vi en tävling! Denna blev mycket populär och vi kommer inom kort avslöja vinnarna till de tre olika priserna!

Vi vill också passa på att säga att turistbyrån i Karlsborg gör ett fantastiskt fint arbete, när de ställer upp så mycket de bara kan så fort man frågar efter hjälp. Deras glöd för att främja Karlsborgs turism är inte bara fantastiskt för Karlsborg, utan deras nytänk och deras vilja att våga gå en annan väg ibland, är mycket uppfriskande! 

Det vi ville visa upp under Nationaldagen var att det går att vistas ute i naturen, med bibehållen komfort, ha det riktigt bra OCH utvecklas på samma gång! 
Vi bygger upp våra sjukvårdstält 3 på så sätt att känslan av ett vardagsrum infinner sig och de flesta blev nog uppriktigt förvånade av att med hjälp av tyg, rätt ljus, blommor och bra möbler, så går att åstadkomma just det - vårt vardagsrum - mitt i naturen!

Vi hamnade på en riktigt bra plats, granne med Lukas som ansvarat för Slope Style banan! En mycket driven och entusiastisk kille som brinner för att skapa möjligheter för andra barn och ungdomar och som älskar att cykla! Överallt! Vart som helst! och när som helst! Och han är grym på det!
Lycka till i Österrike Lukas!! 

Sen vill vi verkligen passa på att tacka alla som hjälpt oss under dessa veckor! Vi vet att vi haft lite för mycket att göra, men tack vare era muskler, så har vi tillsammans rott iland detta! Utan er så hade vi inte hunnit med allt! Tack snälla! 

Nyfiken vem som vann vår tävling?
Ha koll på vår blogg så kommer vinnarna publiceras här!

 Men nu när jag sitter tillbaka på kontoret och inväntar nästa möte, som by the way kommer skapa mycket nya roliga tankar kring Karlsborg, och tittar ut genom fönstret, så kan jag bara avsluta med en mening - Himlarns vilken tur vi hade med vädret igår! :) 
 
Dagens ord på vägen
Du får det du fokuserar på - så fokusera på det du vill ha! 

Kommentera gärna: