Logga_13_nobg

Finalavsnittet sänt......

Knut Hollman!! En mycket värdig vinnare av det största äventyret 2017. Han kan sägas vara den tysta starka sorten som inte gjort så mycket väsen av sig, men nästan alltid navigerat rätt och fattat väl avvägda beslut åt gruppen under flera av avsnitten. Det var roligt att se att även han var påfallande trött och sliten vid målgången. 

Vår deltagaransvarige från Kenya, Fredrik, följde med till Nepal och gjorde allt som stod i hans makt för att hålla humöret uppe hos deltagarna mellan inspelningarna. Det blev till och med en fotbollsmatch mellan nordborna och nepaleserna. Den krånglande nivån på Base Campen var ett av hans ständigt återkommande jobb, att säkerställa att det fungerade på ett tillfredsställande sätt.

Nu skulle TV-crew och Expeditionarys personal utsättas för det sista kraftprovet. I tidigare episoder så hade varje lag följts av två kamerateam och därmed så kunde de växeldra och vila lite mellan varven. Men nu stod fyra deltagare på startlinjen och de följdes av ett kamerateam och en av Expeditionarys sjukvårds- eller säkerhetspersonal som höll igång från start till mål. Heder till alla som höll jämna steg med deltagarna, särskilt kameramännen som springer bredvid, springer baklänges eller springer förbi.

Säkerheten ställdes på sin spets med sammanstöt både med tiger, elefant och noshörning. Som väl var så gick det bra och deltagarna och teamen fick kringgå problemen, flera av dem rätt skärrade. Det är en ständig utmaning med risk management, vi vill ha djur och deltagare i samma bild, men inte utsätta dem för alltför stora risker – ett motsatsförhållande. Avslutningsvis tack till alla som varit inblandade och dragit sitt strå till stacken för att ett sådant här projekt skall vara genomförbart och som Peter Jihde sa avslutningsvis, vi hoppas på revanch..!!

Kommentera gärna: