Logga_13_nobg

Första avsnittet sänt..

Ja, då var det igång!! Det största äventyret 2017, den tredje säsongen för Sveriges räkning och den andra för Norge. För er som följt tidigare säsonger så har ni säkert märkt några nyheter, man har infört en fördelstävling som inledning och deltagarna stannar ute en natt i vildmarken.

Det skulle ju vara lätt att tro att det blir enklare med logistiken i ett kortare genomförande, men det blev snarare tvärtom på grund av de riktigt snäva tidsförhållande som gällde. Samma dag som ankomsten och fördelstävlingen filmas måste vi få ut supporten till rätt plats, då deltagarna skall ut i vildmarken direkt efter genomförd första tävling.

Supporten består av ca 30 bärare och 6-8 beväpnade Rangers ledda av Expeditionarys säkerhetsassistenter och sjukvårdspersonal. De ser till att säkerheten mot vilda djur är betryggande och att TV-personalen kan fokusera på att göra bra TV. Den största utmaningen med den första episoden, förutom att få inspelningsschema att fungera, var värmen. Deltagarna kom direkt från Norden i början på Januari, rakt ut på den Kenyanska savannen med stekande sol och temperaturer på över 40 grader. Lyckligtvis hade vi bara ett fall av värmeutmattning bland TV-personalen, som efter evakuering och återhämtning kunde fortsätta längre fram i programserien.

En annan stor utmaning är att bedöma hur deltagarna kommer att agera utifrån givna förutsättninger. Kommer de att hitta civilisation eller kommer de att gå bort sig. Vilket tempo kommer de att hålla. Var ungefär kan vi tro att vi kan hämta upp dem? På högkvarteret monitorerar vi deras rörelser med hjälp av Satellit-trackers och digitala kartor, men vi vet aldrig vilka vägval deltagarna tar. Denna gång gick det ju bra för båda lagen att hitta elektricitet, det blir spännande att se hur det går i nästa episod, i en delvis ny och mer krävande miljö......